Airwell

Airwell
Prosečno: 4 (1 vote)
Airwell klima inverter AURA 25 HDLA-025N
Prosečno: 3 (2 glasova)
Airwell klima inverter AURA 35 HDLA-035N
Prosečno: 4.3 (3 glasova)
Airwell klima inverter HARMONIA 35 w HDMB – 035N
Prosečno: 3 (2 glasova)
Airwell klima inverter AURA 50 HDLA-050N
Prosečno: 3 (2 glasova)
Airwell klima inverter AURA 70 HDLA-070N
Prosečno: 3 (2 glasova)
Prosečno: 5 (1 vote)
Prikaži neaktivne modele Sakrij neaktivne modele
Prosečno: 5 (1 vote)

Airwell je proizvođač HVAC opreme i jedna od vodećih grupacija ove branše u Francuskoj. Ovaj francuski brend osnovan je još davne 1947 godine u malom gradu  Tillieres-sur-Avre nadomak Pariza. Tih ’50 tih godina, ovaj proizvođač je dizajnirao i stekao veliku popularnost u proizvodnji prozorskih split klima što je predstavljalo inovaciju na Evropskom tržištu.

Sve do sredine ’80 tih godina ovaj brend bazirao se na masovnoj proizvodnji i prodaji split sistema kao i prozorskih uređaja što će kasnije dovesti do grananja  svog poslovanja na Evropsko i Afričko tržište. Tih godina, kompanija osmišlja i dizajnira prvi prozorski split uređaj sa intergrisanim upravljačem, i motorom ventilatora sa niskim zvučnim pritiskom kao rotacione kompresore.

Danas Airwell posluje u preko 80 zemalja, sarađuje sa preko 200 distributera širom sveta jedan je od eksluzivnih partnera grupacije Clivet jednog od najvećih proizvođača HVAC opreme u Italiji. Sa obrtom od preko 45 mil eura prometa spada u jednu od najpopularnijih i uspešnijih kompanija HVAC u Evropi.