Multi split sistemi

Multi split sistemi Multi split sistemi se sastoje iz jedne spoljašnje i do 5 unutrašnjih jedinica. Raspon snage hlađenja i grejanja je od 4-18kW.
Ovi sistemi, sa više unutrašnjih jedinica se vrlo brzo prilagođavaju zahtevima svakog prostora uz manju potrošnju električne energije. Mogu se koristiti i za hlađenje i za grejanje prostora.

Multi split sisteme je najbolje montirati pri gradnji ili renoviranju prostora jer se tada instalacije mogu postaviti nevidljivo. U tom slučaju vidljiva može biti samo spoljna jedinica multi sistema.

Multi split sistemi - Ponuda uređaja

Multi split sistemi se sastoje iz jedne spoljašnje i do 5 unutrašnjih jedinica. Raspon snage hlađenja i grejanja je od 4-18kW.
Ukupno rezultata: 6
Prosečno: 3.5 (19 glasova)
Prosečno: 3.6 (8 glasova)
Prosečno: 4.4 (17 glasova)
Prosečno: 2.9 (7 glasova)
Prosečno: 3 (7 glasova)
Prosečno: 3.2 (10 glasova)

Multi split sistemi su ti koji nam pomažu da kontrolišemo funkciju grejanja i hlađenja u raličitim prostorijama kuće, stana i drugih objekata. Idealni su i za one prostore gde žive ljudi različitih navika i godina, koji imaju različite preferencije kada je temperatura prostorije u pitanju.

Osim toga, multi sistemi stvaraju uštedu električne energije i mnogo su isplativiji od posedovanja dva ili tri različita klima uređaja. Ukoliko imate veliku kuću, na primer, u kojoj živi višečlana porodica, multi sistem je sjajno rešenje. Putem njih možete napraviti ugođaj za sve. To ćete postići tako što možete podesiti više temperature u jedno delu kuće, dok u drugoj temperatura može biti nekoliko stepeni niža.

Multi sistem nudi i najjednostavniji način primene. On se ogleda u stvaranju i instaliranju programabilnih termostata za nadgledanje i kontrolu temperature zasebno u svakoj prostoriji. To nam omogućava da umesto da imamo iste postavke temperature u svakoj prostoriji, podesimo i promenimo temperature u skladu sa našim individualnim potrebama. Neki multi sistemi su napravljeni tako da se njima može upravljati i putem mobilnih telefona, preko aplikacije koja nam daje mogućnost da u svakom trenutku ma gde god da se nalazite uključite i isključite neku od unutrašnjih jedinica vašeg multi sistema.

Za veće prostore, kada je potrebno više od 5 unutrašnjih jedinica, najbolje rešenje predstavljaju VRF sistemi.

multi split sistem kuca

Da li se multi sistemi mogu koristiti za grejanje?

Da, ovi sistemi mogu da se koriste za grejanje i nezavisno podešavanje temperature do 5 prostorija. 

Koje tipove unutrašnjih jedinica koriste multi split sistemi?

U zavisnosti od veličine prostorije i izabranog sistema, proizvođači nude zidne, parapetne, plafonske i kasetne jedinice koje se najbolje uklapaju u vaš prostor.

Kako se određuje kapacitet multi split sistema?

Kao kod standardnih split sistema za svaku prostoriju možete izračunati potreban kapacitet koristeći kalkulator potrebne jačine klima uređaja.

 

Prikaži neaktivne modele Sakrij neaktivne modele
Prosečno: 3 (6 glasova)
Prosečno: 3.8 (4 glasova)
Prosečno: 3.8 (9 glasova)
Prosečno: 4.7 (14 glasova)
Prosečno: 2.8 (8 glasova)
Prosečno: 2.3 (6 glasova)
Prosečno: 3 (3 glasova)
Prosečno: 1 (4 glasova)
No votes yet
Prosečno: 3.8 (8 glasova)
Prosečno: 3 (4 glasova)
Prosečno: 3 (1 vote)