Upoređivanje uređaja

Multi split sistemi

Multi split sistemi Multi split sistemi se sastoje iz jedne spoljašnje i do 5 unutrašnjih jedinica. Raspon snage hlađenja i grejanja je od 4-18kW.
Ovi sistemi, sa više unutrašnjih jedinica se vrlo brzo prilagođavaju zahtevima svakog prostora uz manju potrošnju električne energije. Mogu se koristiti i za hlađenje i za grejanje prostora.

Multi split sisteme je najbolje montirati pri gradnji ili renoviranju prostora jer se tada instalacije mogu postaviti nevidljivo. U tom slučaju vidljiva može biti samo spoljna jedinica multi sistema.

Multi split sistemi - Ponuda uređaja

  • Daikin
  • Hisense
  • LG
  • Mitsubishi Electric
  • Samsung
  • Toshiba
  • Vivax
Multi split sistemi
Sortiranje po:
Ukupno rezultata: 7

Multi split sistemi su ti koji nam pomažu da kontrolišemo funkciju grejanja i hlađenja u raličitim prostorijama kuće, stana i drugih objekata. Idealni su i za one prostore gde žive ljudi različitih navika i godina, koji imaju različite preferencije kada je temperatura prostorije u pitanju.

Osim toga, multi sistemi stvaraju uštedu električne energije i mnogo su isplativiji od posedovanja dva ili tri različita klima uređaja. Ukoliko imate veliku kuću, na primer, u kojoj živi višečlana porodica, multi sistem je sjajno rešenje. Putem njih možete napraviti ugođaj za sve. To ćete postići tako što možete podesiti više temperature u jedno delu kuće, dok u drugoj temperatura može biti nekoliko stepeni niža.

Multi sistem nudi i najjednostavniji način primene. On se ogleda u stvaranju i instaliranju programabilnih termostata za nadgledanje i kontrolu temperature zasebno u svakoj prostoriji. To nam omogućava da umesto da imamo iste postavke temperature u svakoj prostoriji, podesimo i promenimo temperature u skladu sa našim individualnim potrebama. Neki multi sistemi su napravljeni tako da se njima može upravljati i putem mobilnih telefona, preko aplikacije koja nam daje mogućnost da u svakom trenutku ma gde god da se nalazite uključite i isključite neku od unutrašnjih jedinica vašeg multi sistema.

Za veće prostore, kada je potrebno više od 5 unutrašnjih jedinica, najbolje rešenje predstavljaju VRF sistemi.

multi split sistem kuca

Da li se multi sistemi mogu koristiti za grejanje?

Da, ovi sistemi mogu da se koriste za grejanje i nezavisno podešavanje temperature do 5 prostorija. 

Koje tipove unutrašnjih jedinica koriste multi split sistemi?

U zavisnosti od veličine prostorije i izabranog sistema, proizvođači nude zidne, parapetne, plafonske i kasetne jedinice koje se najbolje uklapaju u vaš prostor.

Kako se određuje kapacitet multi split sistema?

Kao kod standardnih split sistema za svaku prostoriju možete izračunati potreban kapacitet koristeći kalkulator potrebne jačine klima uređaja.