Upoređivanje uređaja

Vesti

LG Therma V od 9kW za kucu od 150m2

02. 07. 2020. god.
LG ThermaV 9kW

Ne tako davno, grejanje stambenog objekta pomoću toplotne pumpe delovalo nam je kao nešto strano i daleko. Nešto čime se greju negde u ”belom svetu” ali kod nas “neće to još sto godina”. Nešto što teoretski zvuči lepo, ali ne znamo baš kako će to raditi u praksi. E, pa vreme leti mnogo brže nego što to nama deluje. Danas, toplotna pumpa se polako nameće kao prva opcija za grejanje novih objekata, kao i kod postojećih objekata gde želimo prelazak na neki jeftiniji, komforniji ili “zeleniji” izvor toplote.

Detaljnije →

Rat klima u kancelariji: Koja je prava temperatura na radnom mestu?

15. 06. 2020. god.
klima-uredjaj-optimalna-temperatura

Jedan kolega se nekontrolisano znoji u najlaganijoj majici, dok drugi sprečava svaki pokušaj da se napravi i najminimalnija promaja – debata o pravoj temperaturi u kancelariji poznata je svima.

Detaljnije →

LG Therma V toplotne pumpe treće generacije - Testiranje rada i utisci korisnika

01. 06. 2020. god.
Etaz-LG-ThermaV-3-generacija

Sredinom 2018. godine kompanija LG Electronics je na tržištu Srbije predstavila novu – Treću generaciju LG Therma V toplotnih pumpi. 

Detaljnije →

Da li klima uređaj širi koronavirus, ili ga uklanja?

Izvor:RTS
08. 05. 2020. god.
korona virus klima uredjaji

Prof. dr Maja Todorović kaže da pandemija koronavirusa ne menja ništa kada je reč o čišćenju klima-uređaja kod kuće.

Detaljnije →

Unapređenje kvaliteta rada u oblasti klimatizacije u Čačku

06. 05. 2020. god.

U Čačku je danas održan sastanak registrovanih servisa klima opreme iz ovog okruga sa idejom ostvarivanja boljeg standardna rada i pruženih usluga. 
Na sastanku su kroz diskusiju dogovoreni svi neophodni uslovi za rad uz korišćenje kvalitetnijih instalaterskih materijala i opreme. Istaknuto je da kvalitetnu montažu i servis kako kućnih klima uređaja tako i komercijalne klima opreme i toplotnih pumpi mogu da rade samo firme registrovane u oblasti klimatizacije. To je ujedno i uslov za davanje i produženje garancije na uređaj.

Detaljnije →

Kako se odbraniti od polena

25. 04. 2020. god.
polen-alergija-klima

Zajedno sa prolećem i lepim vremenom nažalost stižu i problemi poznati kao alergija na polen. Mnogi od nas alergični su na njega a same alergije najizraženije su tokom aprila, maja i juna.

Detaljnije →

Kakvo nas proleće očekuje u Beogradu i saveti za grejanje tokom prelaznog perioda

Izvor:HMZ
05. 04. 2020. god.
Prolece 2020

Visok pritisak koji će se zadržati iznad Evrope i zapadnog Atlantskog okeana znači da će proleće doći ranije. 
Republički hidrometerološki zavod objavio dugoročnu prognozu za proleće koje je pred nama. U nastavku vam donosimo prognozu kao i predloge kako da se zagrejete tokom ovog prelaznog perioda.  

Detaljnije →

Beograđani dišu najzagađeniji vazduh u svetu

Izvor:N1 info
26. 03. 2020. god.

Beograđani od jutros dišu najzagađeniji vazduh u svetu, a ista situacija biće i u nedelju, podaci su aplikacije za merenje kvaliteta vazduha AirVisual.

Detaljnije →

Ekološki gas R-32 štiti životnu okolinu i smanjuje potrošnju energije

01. 02. 2020. god.
R32-ekoloski-gas

Freon R-32 predstavlja novu generaciju rashladnih gasova koji ima manji uticaj na životnu sredinu od prethodnih gasova. U nastavku, predstavićemo vam ovaj gas, njegovu razliku u odnosu na ostale gasove i uticaj na životnu sredinu.

Detaljnije →

3D Auto funkcija

28. 01. 2020. god.
3d-auto-funkcija

3D AUTO funkcija omogućava automatski kontrolisan izduv vazduha kod grejanja i hlađenja izborom jedne opcije na daljinskom klima uređaja koji poseduje ovu funkciju.

Detaljnije →

Pages