Upoređivanje uređaja

Daljinski upravljač

Osnovne funkcije i najčešće obeležavanje

Uključenje klime Uključenje/isključenje uređaja
Hlađenje režim klima uređaja COOL (hlađenje) Aktiviranje ovog režima se najčešće vrši pritiskanjem na dugme Mode ili Operation dok se na ekranu ne pojavi natpis COOL ili ikonica koja podseća na pahuljicu.
Grejanje režim klima uređaja HEAT (grejanje): Aktiviranje ovog režima se najčešće vrši pritiskanjem na dugme Mode ili Operation dok se na ekranu ne pojavi natpis HEAT ili ikonica koja podseća na sunce.
Ventilacija provetravanje FAN (provetravanje): je režim rada u kome klima uređaj vrši prinudnu cirkulaciju vazduha - provetravanje prostorije. Aktiviranje ovog režima se najčešće vrši pritiskanjem na dugme Mode ili Operation dok se na ekranu ne pojavi natpis FAN ili ikonica koja podseća na ventilator.
Automatski mod AUTO (automatski): Klima uređaj samostalno određuje režim rada (grejanje, hlađenje…). Aktiviranje ovog režima se najčešće vrši pritiskanjem na dugme Mode ili Operation dok se na ekranu ne pojavi natpis AUTO.
Isušavanje vazduha DRY (osušiti): je režim rada za smanjenje vlažnosti vazduha, istovremeno se i prostorija blago hladi. Aktiviranje ovog režima se najčešće vrši pritiskanjem na dugme Mode ili Operation dok se na ekranu ne pojavi natpis DRY ili ikonica u obliku kapljice.
Smanjenje temperature Povećavanje temperature Podešavanje temperature se vrši sa dva dugmeta najčešće obeležena sa + , - ili sa strelicama. Da bi se pokrenuo uređaj potrebno je da postoji razlika između zadate i stvarne temperature u prostoriji (ponekad i nekoliko stepeni). Ne treba preterivati sa podešavanjem temperature.
Brzina ventilatora Brzina ventilatora se podešava pritiskanjem dugmeta na kome može pisati FAN ili je nacrtana sličica ventilatora. Ova funkcija služi za podešavanje protoka vazduha (m3/h) odnosno brzine duvanja ventilatora. Obično postoje: najmanja, srednja, najveća i automatska brzina.
Položaj krilca klime Položaj usmerivača vazduha (žaluzine) se podešava na dva načina u zavisnosti od modela:
    - sa jednim dugmetom, tako što jednim pritiskom krilca počnu da se kreću od tačke 1 do tačke 6 (kao na sl.) pa nazad do tačke 1 i tako neprestano. Ponovnim pritskom na isto dugme se krilca zaustavljaju u položaju gde se trenutno nalaze.
    - sa dva dugmeta, jedno za podešavanje fiksnih položaja (obično ih ima šest) i drugo dugme za automatsko pomeranje

KAKO PODESITI KLIMU DA GREJE?

Prvo, potrebno je prebaciti klimu u mod/režim grejanja, a zatim podesiti željenu temperaturu.
Najčešče dugme MODE kojim se menjaju funkcije klima uređaja, grejanje je ili sličica sunca ili natpis HEAT.
Kada uključimo klimu potrebno je od 2 do 10 minuta da klima počne da greje. To sve zavisi od klime i od spoljnje temperature.

Komentari

Hvala, znaci!

ima VIVAXSOVU KLIMU DALJINSKINA DALJINSKOM NE RADE DUGME OF I ON DRUGA DUGMAD RADESTADA URADIM,UNAPPRED VELIKO HVALA NATALIJA KOSTIC TEL.0642123257

Ja nista ne kapiram

Ja sam namestio sve to i ona uopste ne duva vec samo zuji napolje.. cim promenim na pahuljicu ili suzu oce a na ovo nece..

nece da mi prebaci ne heat zasto?
dal je moguce posto je napolje minus 7

pozdrav, na daljinskom prebacim na heat na klimi TCL ali ne pokazuje mi temperaturu i ne mogu je podesiti,duva hladno?

Imam vivax klimu,i u jednom trenutku je izbacila mlaz vode kroz srednju rupu,i na na klima uredjaju se pijavilo narandzasto H.Da li znate sta bi moglo da bude?hvala

Poštovani, imamo klimu marke Midea. Kada stavimo na grijanje (heat) i odaberemo bilo koju od brzina (high, low, automatsko, medium) klima prestane raditi. Ona je upaljena, ali ne puše. Također kada stavimo na automatsku temperaturu, opet ne želi puhati. Puše samo kada je na cool i dry. Znate li možda kako riješiti taj problem? Hvala! Lijep pozdrav!

Sve sam namjestila po uputama, ali vani se ventilator ne pali i klima već dosta dugo puse samo hladno. Zašto?

Kako restartat daljinski

Kako napisati kod na klimu preko daljinskog?