Upoređivanje uređaja

Klimatizacija dečijih soba

Datum : 16. 05. 2017.
klimatizacija-decijih-soba-midea-kid-star

Kompanija Midea predstavila je inverterski Kid Star model klima uređaja namenjen klimatizaciji dečijih soba. Ovaj model opremljen je funkcijama koje štite decu od potencijalno negativnih efekata u radu klima uređaja.

Midea Kid Star model poseduje „pametno oko“ sa infracrvenim senzorom postavljeno na unutrašnjoj jedinici koje se aktivira pritiskom na taster daljnskog upravljača. Nakon aktivacije, senzor konstantno skenira prostoriju sa ciljem da izduvavanje vazduha usmeri od dece. Jedna od stvari koje ovaj senzor detektuje jeste da li se dete otkrilo tokom spavanja. Ukoliko je dete otkriveno, uređaj lagano podiže temperaturu vazduha, smanjuje brzinu rada ventilatora i podešava poziciju krilca tako da štite dete od prehlade izazvane hladnim vazduhom iz klima uređaja.

Pametno oko sadrži i fotosenzitivni senzor koji prepoznaje količinu svetla u prostoriji. Kada se svetlo u prostoriji ugasi, klima uređaj smanjuje zvučne signale, smanjuje osvetljenost displeja i brzinu rada ventilatora kako bi se obezbedio maksimalan komfor tokom noći. Nivo buke smanjuje se čak do 19,50dB(A).

Uređaj poseduje dva filtera – gusti HD filter (mrežica) koji zadržava prašinu iz vazduha i hladni katalitički filter koji apsorbuje čestice amonijaka, organskih materija i hidrogen sulfida i pretvara ih u vodu i ugljen dioksid.

Unutrašnje jedinice ovog uređaja dolaze u pastelno roze i neboplavoj boji, zaobljenog su oblika sa slikom zvezdanog neba i porodice medveda; napravljeni tako da se savršeno uklope u dečije sobe.
Posebno je zanimljiv daljinski upravljač napravljen u obliku medvedića.

Energetskoj efikasnosti ovog klima uređaja posvećena je velika pažnja, te se rezultati rada ogledaju u visokoj energetskoj klasi A++/A++, uz veliki radni opseg: od -25°C do +50°C KID STAR klima uređaj je opremljen i WiFi kontrolerom te u svakom trenutku roditelji mogu proveriti uslove rada uređaja u dečijoj sobi i promeniti podešavanja uređaja ako je potrebno.

Ponudu Midea Kid Star uređaja možete pogledati ovde

 

Dodaj komentar