Upoređivanje uređaja

Daikin

Prosečno: 3.6 (Glasova: 9)
Ukupno rezultata: 165
Sortiranje po:

Stari modeli

KataloziKompletni sastavi za grejanje, integracija solarnih kolektora u sastav centralnog grejanja, mogućnost grejanja i hlađenja i distribucija sanitarne tople vode. Idealno rešenje za niskotemperaturno podno grejanje i niskotemperaturne radijatore.
Mogućnost grejanja u ekstremnim uslovima do -20 stepena.
Daikin Altherma se proizvodi i sa opcijom hlađenja, gde se kao rashladna tela mogu koristiti ventilokonvektori, zidne, kasetne ili kanalne jedinice i razni oblici površinskog hlađenja.

Daikin Altherma toplotne pumpe vazduh-voda su jedne od najpoznatijih u svetu. Sistem nudi maksimalnu energetsku efikasnost i pouzdanost, što potkrepljuje dugogodišnje iskustvo u razvoju toplotnih pumpi i strogi sistem kontrole kvaliteta.

Spoljna jedinica izvlači toplotu iz spoljnog vazduha i prenosi je na unutrašnju jedinicu preko rashladnog cevovoda. Spoljašnja jedinica može biti udaljena do 70 metara od unutrašnje jedinice.
Unutrašnja jedinica (Hydrobox) ili hidrobok, stvara vodu temperature do 50º C za upotrebu sa emiterima grejanja i sanitarne tople vode.
Žični daljinski upravljač:
Kontrola hlađenje-grejanje, kontrola izlazne temperature vode, temperatura vode u bojleru. Poseduje 24h i nedeljni tajmer i mnogo drugih funkcija.

Osim grejanja sa niskotemperaturnim emiterima toplote Daikin Altherma se može priključiti na sistem solarnih kolektora i bojlera sa toplotnim izmenjivačem. Za povezivanje ovih sistema potrebno je instalirati dodatne kit komplete koji se kupuju posebno. Solar kit - poseduje pumpu za vodu,
elektronski ventil sa kontrolerom, toplotni izmenjivač.

Spoljna jedinica Daikin Altherma toplotne pumpe vazduh voda
Spoljne jedinica je posebno dizajnirana za rad u ekstremno hladnim uslovima.
Daikin inženjeri podvrgavaju uređaj
veoma teškim testovima, simulirajući najteže moguće uslove rada.

 • Spoljna jedinica sa DC INVERTER kompresorom i fan motorom.
  PAM INVERTER KONTROLA:
  PAM (Pulse Amplitude Modulation) inverter tehnologija rezuiltira poboljšanim performansama hlađenja i grejanja uz smanjenje potrošnje energije. Minimalnom potrošnjom dobija se maksimalan komfor.
  RELUCTANCE DC MOTOR: Postiže visoku efikasnost primenom ustezajuće osovine na DC motor spoljnih jedinica. DC motor ventilatora svojom finom rotacijom smanjuje potrošnju energije.
  SWING KOMPRESOR: Efikasnost se povećava, izbegava trenje i gubitak freona, dok je jačina buke svedena na minimum.
 • NE inverter spoljašnje jedinice nisu toliko efikasne jer kada je spoljna temperatura nešto veća oni nemaju tako finu regulaciju rada kao INVERTER uređaji. Zato će grejati u prekidima, što znači često pokretanje i zaustavljanje . Daikin Altherma sistem reaguje na spoljne
  promene temperature (poseduje senzor za merenje spoljne temperature) i reguliše rad prateći zadate parametre i spoljne uslove.
 • Ušteda u potrošnji električne energije je značajna. Daikin Altherma sistemi počevši od najmanjeg kapaciteta pa do 16kW su u A energetskom razredu. Koeficijent COP-a ide i do 4.60!
 • Toplotne pumpe postoje u različitim snagama od 5 do 16Kw sa hidro modulima opremljenim pomoćnim grejačima od 3 do 9Kw.
  Pomoćni grejač (backup heater) služi da "pomogne" u slučaju da uređaj ne može da odgovori zahtevu korisnika. U slučaju eventualnog kvara na spoljnoj jedinici
  Hidromodul omogučava grejanje sa pomoćnim grejačima.
  Medjutim toplotna pumpa može da obezbedi 90-95% godišnjih grejnih zahteva(po prosečnoj zimskoj temperaturi od - 7C), preostalih 5-10 % isporučuje pomoćnim električnim grejačem.
  U praksi se bira snaga toplotne pumpe koja može da pokrije 60% od grejnih potreba u najhladnijem danu.
 • Spoljna jedinica je dostupna u snagama 4, 6, 8, 11, 14 i 16 KW. (jednofazno i trofazno napajanje).
 • Unutrasnje jedinice su dostupne u dve varijante
  - Samo grejanje EHBH* EHVH*
  - hladjenje-grejanje EHBX* EHVX*

Najvažnije prednosti

Daikin Altherma toplotna pumpa objedinjuje čitav niz prednosti čime ovakav povoljni i ekološki prihvatljiv način grijanja dodatno dobija na važnosti.
- Jedinstveno rešenje za grijanje,hlađenje i potrošnu toplu vodu

- Niski investicijski troškovi, u odnosu na druge toplotne pumpe (geotermalne)
- Visoka iskoristivost energije i ušteda na troškovima grejanja.
- Mali prostor za smeštaj uređaja
- Tihi rad, bez direktne emisije izduvnih gasova
- Idealna za novogradnju u kombinaciji sa podnim ili panelnim grejanjem, i niskotemperaturnim radijatorima ili ventilokonvektorima
- Bez direktne emisije CO2
- Niža potrošnja energije u poredjenju sa kotlovima na gas,struju ili čvrsto gorivo

Daikin multi sistem klimatizacije

Prednosti Multi sistema

Klimatizacija u svakoj prostoriji Multi sistem sa jedne spoljne jedinice podržava do 5 unutrašnjih jedinica, čime se smanjuju potreban prostor i troškovi. Svim unutrašnjim jedinicama može da se pojedinačno upravlja. One ne moraju sve biti instalirane odjednom - nove jedinice možete dodati kasnije.

Najveći izbor Razne vrste unutrašnjih jedinica — zidne, skrivene plafonske, parapetne, itd. - različitih kapaciteta, mogu biti zajedno uključene u Multi sistem. To znači da možete odabrati idealnu unutrašnju jedinicu za spavaću sobu, drugu za dnevnu sobu, za kancelariju, itd. - u skladu sa uslovima prostora ili ličnim potrebama.

Idealna regulacija unutrašnje klime Jedna jedina spoljna jedinica može da zagreva ili da hladi celu kuću, kancelariju ili manju prodavnicu u različito vreme. Možete da uživate u prijatnoj klimi dok ste za radnim stolom popodne, da se pri tom temperatura u dnevnoj sobi celog dana ne menja a da spavaća soba bude rashlađena uveče, pred spavanje.