Upoređivanje uređaja

Zašto je ugradnja i servisiranje od strane ovlašćenog servisera važno

Datum : 31. 08. 2019.
klima pozar

Vest o požaru koji je izbio na klima uređaju na Novom Beogradu ponovo je pokrenula pitanje ispravne instalacije i adekvatnog servisiranja klima uređaja.

Iako je preporuka, a kod određenih proizvođača, i obaveza da ugradnju i obavezan servis radi isključivo ovlašćena servis firma, građani neretko zbog niže cene pribegavaju ugradnji uređaja od strane lica koja za svoj rad nemaju adekvatnu licencu. Ovakve ugradnje se u dosta slučajeva završe ili kvarom na klima uređaju ili neadekvatnom instalacijom. 

Kao što je prilikom kupovine uređaja važno da to bude kod proverenog trgovca za koga znate da posluje po pravilima i da će ukoliko uređaj ima neku manu isti zameniti, tako je bitno da izaberete i pravog servisera jer od njegove stručnosti i znanja zavisi i funkcionalnost samog uređaja.

Prilikom izbora servisera vodite računa o tome da li je proizvođač naznačio ime servisera ovlašćenog za ugradnju jer servisiranje uređaja od strane servisera kojeg proizvođač nije označio na garanciji može dovesti do gubljenja iste.

Izbegavate telefonske pozive za servis klima uređaja jer najčešće to nije servis koji vam je ugradio klima uređaj.

Kako biste izbegli veće kvarove ili opasne situacije poput ove gde je došlo do požara na uređaju, uređaj redovno servisirajte. Serviser će prilikom servisa utvrditi da li je uređaj u ispravnom stanju i da li treba da se određeni deo na uređaju popravi ili zameni.

I zapamtite, nekoliko eura uštede prilikom ugradnje od strane neovlašćenog serivsera može vas mnogo koštati kasnije ukoliko dođe do kvara na uređaju.

Spisak ovlašćenih servisera možete pronaći na našem sajtu: https://klimauredjaji.com/servisi

Izvor : Novosti

Komentari

Dodaj komentar