Upoređivanje uređaja

Crveni meteo alarm, vreli dani u Srbiji

Datum : 03. 08. 2017.
crveni meteo alarm vreli dani u Srbiji

Republički hidrometeorološki proglasio je danas crveni meteo-alarm.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji upozorenje na vreo toplotni talas koji važi do 10. avgusta, a danas je proglašen najviši – crveni meteo-alarm.

Crveni meteo-alarm znači da je vreme vrlo opasno jer su prognozirane veoma opasne vremenske prilike koje izazivaju veliku materijalnu štetu i opasne su za bezbednost ljudi i životinja. RHMZ takođe upućuje da se slede naredbe i saveti nadležnih državnih službi. U narednom periodu, do 9. avgusta sledi nam veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 39 °C, za vikend lokalno i oko 41 °C. Tople će biti i noći, u većini krajeva tropske, najniža temperatura iznad 20 °C. Mi vam savetujemo da izbegavate sunce tokom najtoplijeg dela dana, uzimate što više tečnosti i lagane hrane a vreme provodite u klimatizovanim prostorijama.

Vodite računa prilikom podešavanja temperature klima uređaja, savetuje se da razlika između unutrašnje i spoljašnje temperature ne bude veća 8 stepeni kako organizam ne bi trpeo šok prelaska iz jedne u drugu sredinu.

Dodaj komentar