Upoređivanje uređaja

Zašto vam je potreban usmerivač vazduha za klima uređaj?

Datum : 06. 09. 2021.
usmerivac-vazduha-klima-uredjaja

Koliko puta vam se dogodilo da uključite klimu da hladi ili greje, udobno se smestite a onda shvatite da vam vruć ili hladan vazduh duva pravo u vrat ili glavu. Osim što ni malo nije prijatno, ovo može biti i veoma opasno po zdravlje.

Kako rešiti ovaj problem?

Proizvođači klima uređaja i dodatne opreme za njih uvideli su potrebu korisnika za uređajem koji bi omogućio usmeravanje vazduha ka plafonu prostorije. Neki modeli klima uređaja imaju ugrađen senzor pokreta u prostoru, prepoznaju kretanje osoba u prostoriji i izbegavaju direktan udar vazduha u telo.

Na klima uređaje koji nemaju ugrađen senzor pokreta se može montirati dodatak za unutrašnju jedinicu - usmerivač vazduha. Pogodan je za sve tipove klima i kupuje se prema veličine unutrašnje jedinice (u zavisnosti od kapaciteta, za 9000, 12000, 18000, 24000 BTU/h). Za njegovu montažu nije vam potreban majstor, cena je pristupačana i što je najvažnije rešiće vam problem. Usmeravanjem duvanja ka plafonu ćete izbeći neprijatnosti poput ukočenih leđa, vrata, glavobolje, upale sinusa koji mogu nastati kao posledica hladnog vazduha koji duva direktno u vas i ne postoji način da ga podizanjem takokozvanih krilaca preusmerite drugačije.

Kako se montira usmerivač vazduha klime?

Osim što je veoma lepog dizajna, najčešće je providan i neprimetan na vašem klima uređaju, usmerivač vazduha se vrlo jednostavo montira na uređaj. Sve što treba da uradite jeste da nosače zalepite za donju stranicu unutrašnje jedinice klime, a potom deo koji će vazduh usmeriti u željenom smeru postavite na nosače. Nakon toga uključite klima uređaj i posao je gotov. Uživajte u udobnosti svog doma i svim pogodinostima koji nam klima uređaji omogućavaju.

Za koje prostore je namenjen usmerivač vazduha za klima uređaj?

Usmerivač vazduha koji se montira na klimu idealan je kako za porodične domove u kojima često borave mala deca i bebe, kao i za poslovne prostore. Njime se vazduh usmerava ka plafonu odakle lagano pada i hladi čitavu prostoriju. Naročito se preporučuje za prostorije male kvadrature, jer se u njima često klima ne može postaviti bilo gde.

Prednosti  usmerivača vazduha za klime:

  • Nije vam potreban majstor za montažu
  • Neograničen vek trajanja
  • Laka montaža i još lakša demontaža
  • Bezbojan
  • Može da se pere

Osim usmerivača koji se montira na unutrašnju jedinicu klima uređaja postoje i usmerivači za spoljašnju jedinicu. Više informacija o tome koji usmerivač vam je potreban za vaš model klima uređaja podledajte u na LINKU.

Komentari

Dodaj komentar