Zašto vam je potreban usmerivač vazduha za klima uređaj?

usmerivac-vazduha-klima-uredjaja

Koliko puta vam se dogodilo da uključite klimu da hladi ili greje, udobno se smestite a onda shvatite da vam vruć ili hladan vazduh duva pravo u vrat ili glavu. Osim što ni malo nije prijatno, ovo može biti i veoma opasno po zdravlje.

Kako rešiti ovaj problem?

Proizvođači klima uređaja i dodatne opreme za njih uvideli su potrebu korisnika za uređajem koji bi omogućio usmeravanje vazduha ka plafonu prostorije. Neki modeli klima uređaja imaju ugrađen senzor pokreta u prostoru, prepoznaju kretanje osoba u prostoriji i izbegavaju direktan udar vazduha u telo.

Na klima uređaje koji nemaju ugrađen senzor pokreta se može montirati dodatak za unutrašnju jedinicu - usmerivač vazduha. Pogodan je za sve tipove klima i kupuje se prema veličine unutrašnje jedinice (u zavisnosti od kapaciteta, za 9000, 12000, 18000, 24000 BTU/h). Za njegovu montažu nije vam potreban majstor, cena je pristupačana i što je najvažnije rešiće vam problem. Usmeravanjem duvanja ka plafonu ćete izbeći neprijatnosti poput ukočenih leđa, vrata, glavobolje, upale sinusa koji mogu nastati kao posledica hladnog vazduha koji duva direktno u vas i ne postoji način da ga podizanjem takokozvanih krilaca preusmerite drugačije.

Kako se montira usmerivač vazduha klime?

Osim što je veoma lepog dizajna, najčešće je providan i neprimetan na vašem klima uređaju, usmerivač vazduha se vrlo jednostavo montira na uređaj. Sve što treba da uradite jeste da nosače zalepite za donju stranicu unutrašnje jedinice klime, a potom deo koji će vazduh usmeriti u željenom smeru postavite na nosače. Nakon toga uključite klima uređaj i posao je gotov. Uživajte u udobnosti svog doma i svim pogodinostima koji nam klima uređaji omogućavaju.

Za koje prostore je namenjen usmerivač vazduha za klima uređaj?

Usmerivač vazduha koji se montira na klimu idealan je kako za porodične domove u kojima često borave mala deca i bebe, kao i za poslovne prostore. Njime se vazduh usmerava ka plafonu odakle lagano pada i hladi čitavu prostoriju. Naročito se preporučuje za prostorije male kvadrature, jer se u njima često klima ne može postaviti bilo gde.

Prednosti  usmerivača vazduha za klime:

  • Nije vam potreban majstor za montažu
  • Neograničen vek trajanja
  • Laka montaža i još lakša demontaža
  • Bezbojan
  • Može da se pere

Osim usmerivača koji se montira na unutrašnju jedinicu klima uređaja postoje i usmerivači za spoljašnju jedinicu. Više informacija o tome koji usmerivač vam je potreban za vaš model klima uređaja podledajte u na LINKU.

Komentari

Anonymous (ne verifikovan)

Probao, istina od drugog proizvođača, vrlo brzo otpali tj. Odlepili se nogari i više nisam mogao da ih zalepim, sem smrt lepkom što nisam hteo da neupropastim klimu ako mi nekada padne na pamet da sinem usmerivač. Može li se to rešiti nekim drugačijim kačenjem, makar i malim šrafovima koji bi držače učvrstili. Vazduh koji klima izbacuje gura površinu usmerivača i to se prenosi na držače koji vremenom otpadnu.

Simo (ne verifikovan)

Usmerivač je dobra stvar !
Ja sam kačenje rešio tako što sam izbušio male rupe i na usmerivaču i na klimi, pa usmerivač sa donje strane klime zašfrafio šrafovom za drvo ... odlično drži a ne šteti niti usmerivaču niti klimi.

Dodaj komentar

Ovaj podatak se ne prikazuje, čuva zbog sigurnosti