Upoređivanje uređaja

Kako do čistog vazduha u vašem domu

Datum : 06. 02. 2021.
pm-cestice-pm 2.5

Zagađenost vazduha je tema koja je pokrenula čitavu javnost Srbije. Dugogodišnji problem je „isplivao“ na površinu i postao goreća tema oko koje se „podigla prašina“ ne samo u Srbiji, već i u čitavom svetu.

Veliki broj fabrika u glavnom gradu, povećan broj vozila u saobraćaju, kao i privatna ložišta tokom zime doprineli su da vazduh u Beogradu postane izuzetno zagađen. Sada, osim zbog Korona virusa, stručnjaci preporučuju da se u najzagađenijem dobu dana, nose maske kako bismo se zaštitili od toksičnih čestica iz vazduha.

U nekim trenucima beogradski vazduh se, doslovno, mogao videti, jer je koncentracija smoga i drugih čestica bila tolika da je i vazduh ostao obojen. Izmaglica i neprijatan miris činili su disanje u glavnog gradu veoma neprijatnim. Ovakvo stanje vazduha stvara probleme osetljivim grupama ljudi, a predstavlja i realnu pretnju čak i za pluća zdravih osoba.

Usled Korone, mogli smo često da čujemo preporuke lekara da što ćešće provetravamao prostorije u kojima boravimo. Tu dolazimo do jednog ozbiljnog pitanja... Kako provetriti prostoriju kada je napolju izuzetno velika zagađenost vazduha? Da li je štetnije otvoriti prozor ili udistati ustajao vazduh čitavog dana i noći?

U ovim slučajevima rešenje predstavljaju, prečišćivači vazduha,  uređaji napravljeni da vazduh u vašem domu očiste  i učine ga prijatanim i bezbednim za vas i vašu porodicu . Osim toga, korišćenje klima uređaja za grejanje takođe može da smanji koncentraciju negativnih čestica u spoljnoj okolini i vašem domu.

Komentari

Dodaj komentar