Upoređivanje uređaja

Kakvo nas proleće očekuje u Beogradu i saveti za grejanje tokom prelaznog perioda

Datum : 05. 04. 2020.
Prolece 2020

Visok pritisak koji će se zadržati iznad Evrope i zapadnog Atlantskog okeana znači da će proleće doći ranije. 
Republički hidrometerološki zavod objavio dugoročnu prognozu za proleće koje je pred nama. U nastavku vam donosimo prognozu kao i predloge kako da se zagrejete tokom ovog prelaznog perioda.  

APRIL 2020: Prosečno topao i prosečno vlažan april. Mala verovatnoća za pojavu umerenih i jakih mrazeva prvoj polovini aprila. 
U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha od 8.8 ºС. Mesečna suma padavina tokom aprila biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 10 mm u odnosu na višegodišnji prosek. Tokom ovog meseca očekuje nas od 11 do 15 kišnih dana. 
Budući da se tokom aprila ne očekuju hladnije noći od dosadašnjeg višegodišnjeg proseka, za dogrevanje prostorija tokom jutarnjih i večernih časova možete koristiti obične on/off klima uređaje. 

MAJ 2020: Malo topliji i prosečno vlažan maj. 
U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13.5ºS, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti oko 24.5ºS. Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 58 mm. 
Preporučujemo vam da tokom ovog meseca uradite redovan servis vašeg klima uređaja kako biste se na vreme pripremili za leto. Ukoliko ne posedujete uređaj, onda je ovo pravo vreme da isti nabavite. 

JUN 2020: Topliji i malo suvlji jun. 
U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 16.7ºS dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biti oko 27.4ºS. Junska suma padavina iznosiće oko 51 mm.
Za sve vas koji vreme volite da provodite napolju želimo da napomenemo da će povoljne vremenske prilike i toplije vreme uzrokovati raniji početak sezone alergija. 

Izvor : HMZ

Komentari

Dodaj komentar