Upoređivanje uređaja

Kakvo nas vreme očekuje do kraja leta i saveti za efikasno hlađenje

Datum : 02. 08. 2019.
Temperatura avgust

Ostatak leta pred nama će, prema dugoročnoj prognozi RHMZ-a, biti prosečno vlažno i malo toplije, u proseku za jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

Biće oko 23 do 34 kišna dana tokom letnje sezone, čak će biti prijatnije nego prošle godine. Jun je bio nešto kišovitiji nego prošle godine, jul je topliji i suvlji, a avgust će biti sličan prošlogodišnjem.

Avgust 2019: Toplotni talasi. Topliji i suvlji avgust

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u prosku biti viša za oko 0.5ºС u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.7ºС u odnosu na višegodišnji prosek. Mesečna suma padavina tokom avgusta biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 15mm u odnosu na višegodišnji prosek.

Septembar 2019: Prosečno topao i prosečno suv septembar

Srednja minimalna temperatura u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºС u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºС u odnosu n višegdišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u Beogradu i široj okolini biće oko 23.2ºС. Mesečna suma padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka.

Saveti za hlađenje tokom letneg perioda:

Tokom dana navucite zavese na prozore i na taj način sprečite da sunčevi zraci uđu u prostoriju. Preporučuje se što manje korišćenje električnih aparata koji emituju toplotu poput rerni i ringli. Veš mašinu korisite ujutru ili uveče. Takođe, preporučuje se i zamena običnih sijalica florescentnim. Svetlo znatno isijava toplotu, a florescentne sijalice su hladnije.

Kada je u pitanju provetravanje prostorija, preporuka je da to radite rano ujutru ili kasno uveče, na taj način sprečavate ulazak toplog spoljašnjeg vazduha u prostorije u kojima boravite.

Najveću efikasnost i uštedu energije pri hlađenju mogu vam pružtiti inverter modeli klima uređaja. Ovi uređaji znato su efikasniji od standardnih modela klima uređaja. Kako bismo vam olakšali potragu za klima uređajem, specijalno za ovo leto pripremili smo za vas odabrane modele sa posebnim pogodnostima i cenama. Detalje ponude možete pogledati na stranici https://klimauredjaji.com/specijalna-ponuda

Komentari

Dodaj komentar