Upoređivanje uređaja

Rešenje za grejanje, hlađenje i sanitarnu vodu - Hostel Centrum

Datum : 11. 05. 2017.
hostel-centrum-mitsubishi-toplotna-pumpa

Predstavljamo još jedno rešenje klimatizacije prostora korišćenjem toplotne pumpe. Spajanjem više uređaja i proizvođača je postignuta odlična efikasnost za grejanje, hlađenje i sanitarnu vodu.

Hostel ima 13 smeštajnih kapaciteta u ukupnoj površini od 350m2. Ceo sistem pokreće toplotna pumpa Mitsubishi Heavy Industries FDC 140 VSX zadužena za grejanje, a pored nje u objektu je i Gorenje pumpa TC-300-1 ZCR-RD sa dva dodatna izmenjivača za dogrevanje vode kao i rezervoar Buffer tank od 300 litara. Kao podrška ovom sistemu instaliran je i električni kotao koji će služiti kao rezerva za grejanje i podrška za sanitarnu vodu.
Cevni razvod ppr cevi aquaterm.

Za optimalnu raspodelu vazduha u prostorijama i hodnicima upotrebljeni su Daikin zidni uređaji Fan-coil FWT04CTN hladjenje/grejanje 3,2/4,10kw sa 3 brzina izduvavanja, nizak radni nivo buke zahvaljujući tangencijalnom ventilatoru i naravno lako zamenjive filtere koji se lako čiste i održavaju.

Kompletan sistem je realizovala firma Hladiša iz Čačka, navedene podatke nam je predstavio vlasnik firme Siniša Pavlović koji ima višegodišnje iskustvo u realizaciji ovakvih sistema i vrlo je otvoren za komentare i savete za druge objekte.

Ostaje nam da pratimo mesečne troškove i putem njih se dodatno uverimo u isplativost instaliranja ovog sistema koji već sada ostvaruje velike uštede energije i novca.

montaza-spoljne-mitsubishihostel-centrum-zgradainstalacija-hostel-centrum

daikin-fancoildaikin-fan-coilgorenje-pumpa

Komentari

Dodaj komentar