Upoređivanje uređaja

Uređaji sa Energy star oznakom štede novac i štite životnu sredinu

Datum : 22. 05. 2018.
energy star uredjaj
Energy Star program je jedan od najpoznatijih standarda koji pomaže korisnicima da se odluče za proizvode sa manjom i efikasnijom potrošnjom energije. Prvi put je objavljen u SAD-u 1992 godine a od tada su ga usvojile i druge zemlje.
 
Cilj programa nalazi se u identifiaciji, označavanju i promovisanju energetski najučinkovitijih proizvoda na tržištu, uključujući belu tehniku, kompjutere i građevinske materijale. Europska unija pridružila se Energy Star programu usvajanjem uredbe 2001. godine.
 
Samo najkvalitetniji klima uređaji dobijaju znak „Energetske zvezdice“ (ENERGY STAR). Ovako označeni aparati mogu trošiti i do 10 puta manje električne energije od sličnih koji nemaju tu oznaku.
 
Klima uređaji sa Energy star sertifikatom nude udobnost i uštedu energije, uključujući mogućnosti poput:
• Uključivanja/isključivanja uređaja putem mobilnog telefona, 
• Planiranja promena temperature u skladu sa vašim potrebama,
• Dobijanja povratne informacije o efikasnosti korišćenja energije 
 
Kada porastu temperature, novi klima uređaji sa Energy Star oznakom mogu vam pomoći da se ohladite i sačuvate energiju energiju. Izborom ovih uređaja uštedećete novac putem manjih iznosa na računu za utrošenu enektričnu energiju, a pri tome, možete uticati i na smanjeni nivo zagađenja u okruženju u kome živimo; budući da oznaka Energy star ukazuje i na to da ovi uređaji sprečavaju efekte staklene bašte.
Aparati sa oznakom „Energetske zvezdice“ nisu obavezno skuplji. Cena zavisi od mnogih faktora.
 
Uređaji koji nose ovu oznaku za 2018. god: https://www.energystar.gov/index.cfm?c=most_efficient.me_cac_ashp

Dodaj komentar