Upoređivanje uređaja

Hisense sistem toplotnih pumpi vazduh-voda

Datum : 17. 12. 2020.
Hisense-sistem-toplotnih-pumpi

Hisense-toplotne-pumpe-kapaciteti

Hisense sistem toplotnih pumpi vazduh/voda koristi raspoloživu energiju iz spoljne atmosfere, u razmeni freona koji kruži unutar mašine i spoljašnjeg vazduha zahvaljujući svojstvu freona da isparava na niskim pritiscima i niskoj tmeperaturi i kondenzuje na visokim pritiscima i visokoj temperature dobija se efekat značajno manje potrošnje električne energije u grejanju i hlađenju kao i visoki stepeni efikansosti.

Serije Hi-Aqua Smart ima odlične performanse, visoku efikasnost, veliku uštedu energije i manju emisiju CO2. Ova serija se može lako instalirati na novu zgradu ili postojeću zgradu. Visoko efikasne Hisense toplotne pumpe vazduh / voda dokazano mogu da smanje potrošnju energije zgrade i uštedu za korisnika. Pored toga, toplotne pumpe mogu da rade u sprezi sa tradicionalnim grejnim izvorima, kao što su gasni ili elektro kotlovi.

Pojačana injekcija pare

Toplotne pumpe poseduju EVI kompresor EVI (Enhanced vapor injection technology) kompresorksa tehnologija za ubrizgavanje pare, što omogućava veći stepen kompresije, samim tim i veći i stabilniji kapacitet na izrazito niskim temperaturama čak i ispod -10°C, -15°C. Tako da je pad kapaciteta uređaja u grejanju neznatan pri niskim ambijentalnim temperaturama.

Manja emisija CO2

Hisense-CO2-emisijaKorišćenje toplotne pumpe može značajno da smanji emisiju CO2.
Pošto toplotne pumpe koriste ,,besplatnu’’ energiju iz vazduha, one proizvode mnogo manje CO2, 66% manje od električnog grejanja, 50% manje od grejanja na ulje, 30% manje od grejanja na plin.

Ekonomičnost

U poređenju sa ostalim izvorima grejanja, kao što su struja, gas, ugalj / ulje, i tako dalje, sistem toplotnih pumpi je efikasniji i godišnje smanjenje troškova je očigledno.

Visoko efikasna vodena pumpa (DC)

Hisense-ekonomicnost

Hi-aqua smart serija opremljena je visoko efikasnom DC frekventno regulisanom (inverterskom) pumpom za vodu koja može da minimalizuje potrošnju energije tokom radnog veka. Ima bolju linearnu kontrolu nad izlazom kapaciteta i širu prilagodljivost kao i primenu u poređenju sa AC vodenom pumpom.

Visok i stabilan kapacitet grejanja pod niskim spoljašnjim temperaturama

Hi-Aqua Smart 14kW spoljna jedinica može održavati isti nominalni kapacitet čak i na -15 °C, a 16 kW spoljna jedinica takođe može održavati isti nominalni kapacitet čak i na -10 °C spoljašnje temperature zahvaljujući EVI tehnologiji kompresora. Tako da projektantima i instalaterima nije potrebno da povećavaju kapacitet toplotne pumpe ili predviđaju dodatne uređaje za grejanje kao podršku pri niskim spoljašnjim tmeperaturama. U svakoj unutrašnjoj jedinii se nalazi dodatni elektro grejač snage 3kW kao podrška u kapacitetu.

Sklapanje različitih izvora toplote

Hi-Aqua Smart se može kombinovati sa postojećim bojlerom ili solarnim uređajem, tako da će bez sumnje Hi-Aqua Smart biti najbolja alternativa tradicionalnom kotlovskom sistemu u staroj zgradi, a takođe i kao dodatno rešenje za postojeći kotao ili akumulator za STV. U slučaju da jedna grejna jedinica ne radi zbog nekog nepredviđenog problema, ovaj sistem može obezbediti da se sistem grejanja ne zaustavi.

Sistem primene

Podno grejanje, potrošna topla voda, fan coil sistem, visoko temperaturno hladjenje, Hi-aqua smart i solarni sistem sa bojleom potrošne tople vode (opciono).

Ponudu Hisense Hi-Aqua Smart toplotnih pumpi možete pogledati ovde i sa distributerima dogovoriti uslove montaže.

Komentari

Dodaj komentar