Klime sa ubacivanjem svežeg spoljnog vazduha

Klima sa dvostrukim izduvavanjem

S prvim hladnim danima povlačimo se u svoje domove, a u mnogima su već počeli da rade klima urađaji kako bi zagrejali prostorije, jer su spoljašnje jutarnje temperature pale ispod 10 stepeni.

Samim tim nameće se pitanje kvaliteta vazduha koji udišemo. Klasični klima uređaji rade po principu da vrte jedan isti vazduh iz prostorije u krug i zbog toga se savetuje da se s vremena na vreme, nekoliko puta u toku dana otvore prozori kako bi u prostoriju ušao svež vazduh.

Ovo je naročito važno u onim domovima gde ukućani imaju probleme sa alergijama ili je neko bolestan, jer se virusi najlakše šire u zatvorenim i slabo provetrenim prostorijama.

Mnogi zbog toga pribegavaju kupovini prečišćivača vazduha, ali retko ko zna da postoje i oni klima uređaji koji imaju dvosmerni sistem izduvavanja, pa i greju, hlade i istovremeno u prostoriju ubacuju svež vazduh. Oni su još uvek retkost na našem tržištu, ali postoje. Mana im je to što su dosta skuplji u odnosu na obične klime i što je njihova ugradnja komplikovanija i skuplja. Prilikom ugradnje se probija još jedan otvor u zidu za cev preko koje se ubacuje svež vazduh.

Karakteristike uređaja nisu iste kod svih proizvođača i modela, ali imaju neke zajedničke osobine.
Evo kratkog vodiča kroz ovaj tip klima.

Glavne karakteristike ovih klima su:

Čist vazduh - svež vazduh u prostoriju kroz slojevito prečišćavanje

Grejanje i kad su spoljne temperature do - 20 - snažan kapacitet grejanja na niskim temperaturama podržan je tehnologijom predgrevanja, tehnologijom šasije električnog grejanja i moćnim sistemom razmene toplote, koji se koristi za održavanje sobne temperature.

Nema plesni u prostoriji - nakon isključivanja klime, unutrašnji ventilator će nastaviti da radi 30 sekundi, sprečavajući rast buđi na isparivaču.

Wifi upravljanje - pogodno kontrolišite svoj klima uređaj bilo gde samo pomoću mobilnog telefona i Wi-Fi veze.

Samočišćenje - hidrofilni film za čišćenje nove generacije, akumulirana prašina/mikroorganizmi/ulje se može ukloniti sa aluminijumske površine pomoću glazure.

Izduvavanje u više pravaca - pomoću dvostruke poprečne ploče za vetar i AI režima, hladan vetar se spušta sa plafona da ohladi vazduh i okruži korisnike prirodnom hladnoćom, topli vetar se diže sa poda i greje celo telo od stopala

Neki modeli imaju i 

Al smart - zahvaljujući Smart Eies i TMS tehnologiji upravljanja, samo kliknite na dugme AI SMART, klima uređaj može inteligentno da kontroliše temperaturu, vlažnost, smer vetra i zapreminu vazduha, i inteligentno zadovolji vaše potrebe za udobnošću bez brige o tome kako da koristi vazduh kondicioner.

Displej za kvalitet vazduha - pokazuje koncentraciju CO2 u prostoriji. Crvena ikona označava loš kvalitet vazduha, žuta označava prosečan kvalitet, a zelena dobar kvalitet.

Uređaji sa ubacivanjem svežeg spoljnog vazduha:

Daikin Ururu Sarara FTXZ25N / RXZ25N 
Daikin Ururu Sarara FTXZ35N / RXZ35N
Daikin Ururu Sarara FTXZ50N / RXZ50N

Hisense Fresh master HiNano 12K - QF35XW0E

Midea Gaia 12HRFN8
 

Photo by Rachel Claire: https://www.pexels.com/photo/separate-beds-in-bedroom-in-sunlight-4992487/

 

Dodaj komentar

Ovaj podatak se ne prikazuje, čuva zbog sigurnosti

Slične vesti