Saveti

Freon je naziv za više vrsta gasova koji se prvenstveno upotrebljavaju u klima uređajima kao rashladni medij. Freoni su netopljivi u vodi, a prodiru visoko u stratosferu jer su inertni u hemijskim reakcijama. Podeljeni su prema hemijskom sastavu, ekološkim faktorima, vrsti uređaja u kojima se

U cilju optimizacije kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru, bitni su efikasni sistemi za filtriranje. Zavisno od modela, vazduh u klima uređaju se prečišćava od grubih nečistoća i prašine u nekoliko koraka.
Pritisci freona pri zadatim temperaturama isparavanja.

Najčešći razlozi zbog čega klima uređaj kaplje unutra su: kondez crevo, nedostatak freona u sistemu, oštećena ili pukla kadica

Grejanje na klima uređaj je najisplativije. Klime štede struju. Inverter klime su najbolje klime za grejanje
Auto klima je sastavni deo opreme na novim tipovima automobila. Svaki klima uređaj je potrebno održavati i time znatno produžiti radni vek.
Najčešća pitanja za korišćenje klima uređaja. Da li se isplati grejanje klima uredjajem? Koja veličina klime je potrebna? Šta je split sistem? Šta je inverter?

Kalkulator kapaciteta klima uređaja. Izračunajte koja klima je potrebna prema Vašem prostoru. Koji je najbolji položaj klima uređaja.