Zašto je dobro imati aplikaciju za upravljanje klima uređajem?

Pametne aplikacije za upravljanje klima uređajima

Da li i vi mislite da bi vam za upravljanje klima uređajem putem mobilne aplikacije bio potreban moderan i skup klima uređaj? E pa varate se…

Sve što vam je potrebno jeste da na vašem klima uređaju imate oznaku Wi fi, a imaju je gotovo sve klime proizvedene u proteklih nekoliko godina. 

Ukoliko  je ispunjen ovaj uslov, sve što treba da uredite jeste da na svom telefonu instalirate aplikaciju, koja će se povezati sa klimom i tako vam pomoći da na jednostavnijij i lakši način upravljate njome bez obzira gde se nalazite.

Kada jednom uvidite šta vam sve ova opcija pruža sigurni smo da ćete je toliko zavoleti da je više nikada nećete podešavati putem daljinskog upravljača. Pogledajte ponudu klima uređaja sa ugrađenom wi-fi funkcijom.

Podesite temperaturu klime i kada niste kod kuće

Svedoci smo da se u letnjim mesecima često događaju požari u stanovima zbog toga što ljudi ostave klima uređaj da radi čitavog dana. On su na poslu, a kad dođu sa užarenog asfalta najmanje što žele je da uđu u stan koji u kojem ima „100 stepeni".

Zbog toga oni ostave klimu da hladi ceo dan, čime troše velike količine električne energije i dovode bezbednost sebe i svoje imovine u pitanje. 

To se može izbeći tako što ćete koristiti pametne uređaje i pametne aplikacije. One vam omogućavaju da klimu uključite sat ili dva pre nego što ćete da stignete u kuću ili stan. To je dovoljno vremena da se prostor ohladi i da temperatura bude prijatna kada stignete kući. 

Prilagodite temperaturu vašim ukućanima

Ukoliko vam deca ostaju sama kod kuće dok ste vi u nabavci ili na poslu, a vi ne želite da razmišljate da li će oni moći i znati sami da uključe klimu onako kako je potrebno, aplikacija je tu da reši vaš problem. U svakom trenutku ćete pomoću nje moći da imate uvid u trenutnu temperaturu u vašem domu.

Ovo je veoma važno i za sve ljude koji imaju starije članove u domaćinstvu, koji ne žele ili ne mogu da sami koriste klima uređaj. Takođe, idealno je i za one porodice koje imaju kućne ljubimce i ne žele da ih ostave u stanu bez klime. Ako procenite da je temperatura u stanu dobra, možete i da isljučite klimu, a ako se poveća ponovo možete da je uključite.

Osim što je praktično, rukovanje klimom uz pomoć aplikacije može da bude i ekonomično. 

Korišćenje specijalnog režima hlađenja tokom noći

Tople letnje noći mogu da prouzrokuju mnoge probleme, a neseanica je jedan od najčešćih. Upravljanje klimom preko pametnih telefona pruža vam mogućnost da se njen rad prilagodi vašem režimu spavanja. Podesite klima uređaj tako da se temperatura menja tokom noći onako kako vama to najviše prija. 

Uštedite električnu energiju

Iako su nove inverter klime napravljene tako da troše znatno manje struje od običnih on/off klima, i one ukoliko se dugo koriste mogu da naprave visoke račune za električnu energiju. Korišćenjem pametne kontrole uređaja može da vam pomogne da uređaj koristite na ekonomičniji način i uštedite svotu novca koja nije zanemarljiva. 

Foto: Pexels / Max Vakhtbovych

 

Dodaj komentar

Ovaj podatak se ne prikazuje, čuva zbog sigurnosti

Slične vesti